Behandlingar

Kom gärna 5 minuter innan behandlingen för att bara sitta och varva ned. Jag startar med att ställa några frågor om ditt allmänna hälsotillstånd och vi pratar om vad du vill ha hjälp med. Jag är medlem i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund, vilket innebär en garanti för att jag följer branschens etiska regler. Bland annat har jag tystnadsplikt och för journal.

Det finns många olika massagetekniker och -behandlingar. Vi väljer den teknik som passar bäst för just dina behov. Efter pratstunden får du lägga dig på bänken och vi påbörjar behandlingen. Du får sedan vila en stund och om du vill, dricka lite vatten under tiden jag för journal. Därefter ger jag gärna råd om träning och stretching och vi pratar om dina upplevelser kring behandlingen.

Beroende på vilken typ av behandling du väljer kan den upprepas intensivt eller med längre mellanrum tills vi når ett resultat du är nöjd med.

Har du ytterligare frågor är du välkommen att kontakta mig för rådgivning.

När jag masserar ser jag till helheten, den unika individen, inte enbart det rent muskulära. I behandlingen tar jag hjälp av rörelsetester och smärtutstrålningssymtom samt lokaliserar triggerpunkter.

Vid massage ökar blodcirkulationen och mjukar upp och minskar spänningar i muskulaturen. Massage kan vara skön och avslappnande men också väldigt specifik och inriktad på att behandla olika problem som huvudvärk, axel- och nacksmärta, ischias, musarm m m. Halten av det rogivande hormonet oxitycin som ger lugn och förhöjer välbefinnandet ökar.

Massage är även bra i förebyggande syfte och bidrar till ett allmänt välmående. Massagen gör spända muskler mjuka, smidiga och elastiska och förbättrar matsmältningen vilket ökar utsöndringen av slaggprodukter i kroppen. Dessutom stärker massagen immunförsvaret, motverkar spänningar och stress och har god effekt på träningsvärk och trötta muskler. Slutligen ökar även koncentrationsförmåga och kroppskännedom.

Bowenterapi är en kroppsterapi olik många andra, som utarbetats av australiensaren Tom Bowen. Det är en mjuk och smärtfri, smärt- och stressreducerande, korrigerande, balanserande, energigivande och effektiv behandlingsmetod som främjar kroppens egen läkningsförmåga.

Med tummar eller fingrar stimuleras specifika punkter på kroppen. Detta sker genom en slags rullning över muskler, senor, ligament, nerver och akupunkturpunkter. När jag har stimulerat ett visst antal punkter lämnas klienten ifred en liten stund för att vila. Detta för att ge kroppen tid att svara på den stimulans den fått. Jag återvänder och stimulerar fler punkter med jämna mellanrum.

Det är just i dessa pauser, samt under ca 7 dagar efter behandlingen, som det mesta av korrigeringen sker. Det är t ex inte ovanligt att ett snett bäcken redan efter några minuter börjar hitta tillbaka till sitt rätta läge – men lika ofta kommer förändringen smygande, och utan att man riktigt märker det, försvinner besvären.

Patienten kan behålla tunna kläder på under behandlingen.

Mer information kan du hitta på www.thebowentechnique.com

Kum Nye, tibetansk healingmassage, verkar på en subtil energisk nivå och är en del av Tantrayana. Massagen är mycket enkel. De lätta beröringarna gör att mottagaren får möjlighet att uppleva sig själv. Den energi som skapas går ned mellan cellerna och vårdar dem så att de blir levande och vibrerande. Cellulärt minne kan förändras och tekniken kan också förhindra att musklerna drar ihop sig.

Den öppnar dörrar till platser i kroppen där energin är blockerad (celler som inte rör sig). Kroppens egna resurser vaknar. Man slappnar av och hamnar i en känsla av glädje och ren kärlek.

Patienten behåller tunna kläder på under behandlingen.

Mesoterapi utan nålar. Även kallad tibetansk huvud- och ansiktsmassage är en kärleksfull behandling som fungerar som zonterapi och akupressur på samma gång.

Vi bär alla med oss livserfarenheter. Allt vi går igenom sätter sina spår i våra ansikten. Besvikelser, motgångar och stress bildar linjer och gör våra ansiktsmuskler stela. Det kan göra att våra ansikten ser livlösa och trötta ut. Massagen hjälper oss att få ett levande ansikte som fritt kan uttrycka känslor.

Jag bearbetar meridianerna som går till ansiktets 90 muskler. Det är en subtil behandlingsmetod som påverkar de inre organen kraftigt. Den syresätter hud och bindväv så att åldrandeprocessen fördröjs och avlägsnar förfluten sorg och besvikelse från cellminnena så att den inre skönheten kan komma fram.

Behandlingen kan hjälpa mot spänningshuvudvärk och trötthet i ögonen. Synen kan förbättras och huden bli klarare och spänstigare. även håret kan bli glansigare och sömnen förbättras. Hela du får också ny energi, då den här behandlingen stimulerar hela organismen.

Om massage

Massageterapi kan vara en väldigt effektiv behandling för diverse specifika problem.

Exempel på symtom och tillstånd som kan behandlas med massage/massageterapi:

Massagens/Massageterapins effekt: