Djurakuten

För att kunna hålla en låg kostnad för djur vill vi att husse eller matte förbereder med information inför bokning. Vid bokning vill vi veta vad ni söker för. Detta kan du göra i rutan för noteringar vid bokningen via Boka direkt eller skicka i ett separat e-postmeddelande till info@recycleyourself.se innan besöket. Skicka gärna en bild eller ta med en bild vid besöket.

I nuvarande lokaler kan husdjuret tyvärr inte följa med men jag kan göra hembesök för en extra kostnad om 200 kr om ni vill att jag ska träffa ert husdjur.

Om ni inte kan ta er till Malmö då ses vi på webben via en dator eller telefon.

Vid konsultationen är allt om djuret viktigt:

  • Vad är det för problem eller symptom som din pälskling har och hur länge har det haft dem? Vet du orsaken till det och har det gjorts några behandlingar tidigare? Vilka och hjälpte de?
  • Berätta lite om djurets historia och sjukhistoria till exempel om det mentala och fysiska har förändrats samtidigt eller om de fysiska symptomen inte påverkat dess beteende?
  • Har det rädslor eller fobier eller andra beteenden som till exempel maniskt putsande eller apati? Tycker det om alla människor eller bara män eller kvinnor? Hur går det ihop med andra djur?
  • Hur beter det sig och beskriv dess utseende?
  • Får det tillräcklig stimulans och trivs det hemma och i sin omgivning? Vad gör symptomen bättre och sämre?
  • Hur ser avföringen ut och gör det sina behov som vanligt? Dricker det och äter det normalt?

Beroende på vilka symptom som uppkommer så kommer jag att ställa följdfrågor utifrån dem. Vi går igenom djuret med frågor från huvud till tassar och skulle du glömma att uppge något symptom så kan det vara bra att komplettera med dem eftersom det kan vara avgörande i valet av medel.